Har din pipett försvunnit i InDesign?

saknad-pipett-indesign
Många verktyg i InDesign’s verktygspalett döljer egentligen flera verktyg. Detta leder till att man kan tro att verktyg ”försvunnit”. Men i själva verket är de bara dolda under det aktiva verktyget. Verktyg som har flera underverktyg indikeras med en liten triangel i nedre hörnet på verktyget. Exempel är rektanglar, ovaler och polygoner. Dessa är ju besläktade, så det är ganska logiskt att de delar plats.

Växla underverktyg genom att högerklicka på ikonen eller hålla inne musen.

Det kanske mest förvirrande är pipetten, som delar plats med mätverktyget. Logiken här är inte självklar, så att säga. Men – har du blivit av med pipetten, högerklicka eller håll inne vänster musknapp på mätverktyget (linjalen) i panelen, så kan du växla tillbaka till pipetten.