Verktygen jag använder mest i InDesign

InDesign verktyg

  1. Move/select tool. Eller ”den svarta pilen” (V) – för att markera, dra och rotera hela objekt. 
  2. Text tool (T) – dra för att skapa en textruta. Tips: om du redan skapat en textruta och vill redigera texten, så kan du d välja textverktyget och klicka på rutan för att redigera igen. Men vad som är ännu smidigare är att helt enkelt dubbelklicka på textrutan, utan att gå omvägen via att välja textverktyget.
  3. Rectangle tool (M)/Rektangelram-verktyyget – dra för att dra ut rektanglar och cirklar. För att dra ut cirklar så håller du inne musknappen på rektangelverktyget, så kommer en panel ut där du kan välja cirklar och polygoner. Rektangelramar används som platshållare till t.ex bilder.
  4. Pipett (I). Sug upp färg från bilder, objekt i ditt dokument. Sug upp ny färg genom att hålla inne alt.
  5. Hand tool (håll inne mellanslag) – för att panorera runt i dokumentet.
  6. Zoom tool – använd alt + mushjulet för att zooma in och ut.