Om Olov & Illustrator-kursen

VAD ÄR ILLUSTRATOR?

Adobe_Illustrator_CC_icon.svgIllustrator används för att skapa logotyper, illustrationer och mönster i vektorgrafik. Vektorgrafik är oändligt skalbar, och inte begränsad till en viss upplösning som rastergrafik är. Dessutom är vektorgrafik objektbaserad och därmed lättare att redigera när den väl är skapad. Illustrator är däremot inte lämpat till fotoredigering – det använder man Photoshop till. Och inte heller för att göra flersidiga dokument med mycket text, innehållsförteckningar, och så vidare – det använder man InDesign till. (Jag håller också kurser i dessa program – se översikt på kurser.pixelengine.se)

OM GRUNDKURSEN I ILLUSTRATOR

Grundutbildningen går över fyra tillfällen om tre klocktimmar var, oftast på kvällstid, exempelvis 18-21. Vi börjar från grunden och ingen tidigare kunskap i Illustrator eller vektorgrafik förutsätts. Vi går igenom programmet, de olika verktygen och förklarar de mer tekniska aspekterna som ankarpunkter, upplösning, olika filformat, RGB och CMYK och liknande.

Vi jobbar också med hemuppgifter mellan tillfällena så du får tillfälle att öva och skriva ner dina frågor. Vi använder Illustrator CS6 på svenska (men hemma går det bra att använda både något nyare och äldre versioner).

Kurser i Malmö, Lund, övriga Skåne…
och resten av Sverige

Jag ger kursen via studieförbund, men också via min egen firma. Framförallt i Malmö och Lund och övriga Skåne, men det går utmärkt att boka en kurs till andra platser där ditt företag finns.

OM OLOV

Jag som håller kursen heter Olov Källgarn och driver sen 2008 egen firma i Malmö, kallad Pixelengine, inom visuell kommunikation. Genom firman jobbar jag med kunder för att skapa trycksaker framförallt i InDesign, och webbplatser Jag jobbar också med foto och då och då med mer detaljerad vektorgrafik i Illustrator. Sedan 2013 håller jag kurser via olika studieförbund och ute hos företag i dessa ämnen.

Vid sidan av engagerar jag mig i miljörörelsen, bland annat  i Naturskyddsföreningen Malmö och Fossil Free Malmö Stad och jobbar för att kombinera mitt intresse för hållbarhet och kommunikation. Du når mig på olov@pixelengine.se.