Övning: Gör din bild grafisk med posterize

Detta är samma fågelbild som i artikeln om oskarp mask, men med några justeringslager. Ladda alltså in fågelbilden från den länkade artkeln.

  1. Ladda ner fågelbilden enligt ovan.
  2. I lager-panelen, klicka på den halv-fyllda cirkelikonen för att lägga till ett nytt justeringslager, välj ett  Black & White/Svarvitt med standardinställningar. Detta för att rensa bort alla färger.
  3. Skapa på samma sätt ett Posterize/Färgreduktions-justeringslager med 7 nivåer/levels. Detta begränsar antalet nyanser som syns i bilden för att skapa en mer grafisk bild.
  4. Skapa ett Photo Filter/Fotofilter-justeringsfilter med färgen Magenta vald (finns i dropdown-menyn på lagrets inställningar som kommer upp då du skapar det). Ställ tätheten till 100%.
  5. Duplicera Bakgrunds-lagret genom att högerklicka och välj duplicera, och se till att det är det aktiva lagret, eftersom det är det du ska applicera ljuseffekterna på.
  6. Gå till menyn Filter -> Återgivning -> Ljuseffekter och välj inställningen Standard. Detta skapar ett par virtuella spotlights på bilden, som du kan förstora och flytta runt. Dra i dem tills du skapar något du gillar! Redan från början bör resultatet vara ganska likt det jag har här.
  7. Om du vill skapa en text undertill gör du det med Textverktyget.
  8. Spara som PSD, och avnjut en stunds tillbakalutad kontemplation över vad du just skapat.

graphicbird

Kommentera